Routes tekenen op de kaart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een hele handige functie in RouteLogic is het tekenen van een gebied op de kaart. Alle opdrachten die binnen dit gebied vallen kan je selecteren. Of je kiest precies voor het omgekeerde: je selecteert alle opdrachten die niet in dit getekende gebied vallen.

Hoe werkt het tekenen op de kaart?

Open een route of maak een nieuwe route aan.

In het planscherm zie je links boven in de kaart dit icoontje:

Klik op het icoontje en klik op een punt op de kaart waar je je wilt starten met tekenen. Klik vervolgens elk punt op de kaart aan waar je het vak wilt tekenen. Is je vak compleet, klik dan twee keer op het laatste punt. Het vak sluit zich nu en is gemaakt.

Nu heb je 2 opties: selecteer alleen opdrachten buiten tekengebied of selecteer alleen opdrachten binnen het tekengebied.

Zodra je dit doet zie dat de opdrachten in of buiten het getekende vak worden geselecteerd.

Je route maken

Kies 1 of meerdere voertuigen waarmee je deze opdrachten wilt wegbrengen. Klik nu op "route berekenen". Zodra de route is berekent kan je de voertuigen "op slot" zetten.

Na het op slot zetten teken je nogmaals een vak op de kaart met andere opdrachten waarvoor je een route wilt plannen. Selecteer daarna de voertuigen die je nog niet hebt ingeplant en klik op route berekenen. Je hebt nu per voertuig de gewenste opdrachten ingeplant.

Wanneer is het gebruik van tekenen op de kaart nog meer handig?

Als je nog efficiënter wilt bezorgen/ophalen kan je met jouw klanten niet 1 vaste datum afspreken waarop je de bestelling brengt maar spreek je een ruimere datum af, bijvoorbeeld een week (in te stellen bij elke opdracht met: "bezorging vanaf datum").

Stel je spreekt af om een bestelling tussen 22 en 27 mei te bezorgen. Zodra je een nieuwe planning maakt op één van deze dagen zie je opdrachten met een datumreeks (en die nog niet zijn afgeleverd) in jouw planscherm. Zodra je ziet dat er veel opdrachten in het noorden van Nederland zijn kan je met tekenen gemakkelijk al deze opdrachten selecteren en voor die dag een route maken.

Door vooraf duidelijk met je klant te communiceren creëer je voor jezelf meer mogelijkheden en kan je flink besparen.

Tip: Laat klanten bij het plaatsen van hun bestelling weten dat de bestelling bijvoorbeeld volgende week wordt bezorgd en dat je altijd een dag van tevoren een bericht (SMS / e-mail) stuurt met een nauwkeurig aankomsttijd.