Alle collectiesDuidelijkheid voor al je chauffeurs
Zelf de Volgorde van Opdrachten Bepalen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Flexibele Routevolgorde voor Chauffeurs

Met de nieuwste update is er een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee chauffeurs zelf kunnen bepalen in welke volgorde ze hun opdrachten afleveren. Dit biedt meer flexibiliteit in de planning en uitvoering van leveringen.

Hoe vind je deze instelling?

1. Navigatie:

• Ga naar het instellingenmenu door linksonder op de 3 puntjes en dan op 'Instellingen' te klikken.

• Selecteer 'Chauffeur' in het instellingenmenu.

• Kies de optie: Chauffeur mag zelf bepalen welke volgorde hij opdrachten aflevert

Voordelen

• Flexibiliteit voor Chauffeurs: De chauffeur kan zelf bepalen welke opdracht hij als volgende aflevert, wat kan leiden tot een efficiëntere routeplanning op basis van actuele omstandigheden.

Gevolgen voor de Gebruikerservaring

Als je ervoor kiest om opdrachten niet in een vaste volgorde af te leveren, zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

1. Bestellingen en Statistieken:

• Inaccurate Statistieken: Statistieken voor afstand en tijd zullen niet meer correct zijn, omdat de chauffeur niet de berekende route volgt.

2. Aflevertijden (ETA):

• Van Dynamisch naar Statisch: De Estimated Time of Arrival (ETA) wordt statisch en houdt geen rekening meer met eventuele vertragingen door eerdere opdrachten.

3. Laadpunten en Laadmomenten:

• Onnauwkeurigheid: Deze zullen niet meer accuraat zijn maar blijven wel zichtbaar in de route.

4. Vertragingen:

• Niet Zichtbaar: Vertragingen zullen niet meer zichtbaar zijn in het management dashboard en de chauffeursapp.

5. Track & Trace:

• Voorgaande Adressen: Voorgaande adressen moeten worden uitgeschakeld op de Track & Trace pagina.

Waar je op moet letten

• Globale Instelling: Deze instelling geldt voor het hele bedrijf en kan niet per voertuig of per chauffeur worden ingesteld. Het is een alles-of-niets-optie.

• Ruimere ETA Tijdvakken: Het wordt aangeraden om de ETA tijdvakken ruimer in te stellen. Dit vergroot de kans dat opdrachten, ook met een flexibele volgorde, nog steeds binnen de tijdvakken worden afgeleverd.

Met deze nieuwe functie wordt een belangrijke mate van flexibiliteit toegevoegd aan de routeplanning voor chauffeurs, maar het is essentieel om de genoemde gevolgen in overweging te nemen en de instellingen daarop af te stemmen. Voor vragen of verdere ondersteuning kunt u contact opnemen met onze supportafdeling.