API koppeling met RouteLogic maken
Deze week bijgewerkt

Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie met RouteLogic.

Wanneer je dagelijks veel opdrachten in een route wilt verwerken dan is de API van RouteLogic de uitkomst. Met de API koppel je jouw applicatie aan RouteLogic en zijn je opdrachten direct zichtbaar. Naast het eenmalig inlezen van opdrachten is het met de API ook mogelijk om opdrachten te wijzigen, hierdoor neem je altijd de juiste gegevens in je route mee. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Zapier

Je kan onze doe-het-zelf koppeling gebruiken: Zapier.

Hiermee kan je gemakkelijk zelf je koppeling maken met RouteLogic met veel bekende platformen zoals Shopify, Shopware, Lightspeed enz.

Meer informatie over een koppeling via Zapier lees je hier.

Eigen API-koppeling

Je kan eenvoudig een API-koppeling maken die de communicatie tussen jouw pakket en RouteLogic regelt. De API-documentatie kan je hier vinden.

Een aantal zaken die we in onze API voor je hebben geregeld:

1. Notificatie Templates beschikbaar: Je kunt de id's en namen voor notificaties templates ophalen via de API. Hierdoor kan je in jouw eigen software al de keuze geven welke notificatie template gebruikt moet worden om jouw klant te informeren.

2. Beheer van QR/barcodes: Je kunt eenvoudig QR-codes of Barcodes toevoegen aan een opdracht. Dit maakt het mogelijk om opdrachten in te scannen en uit te scannen bij aflevering met de chauffeursapp. Je kan het scannen van codes op verschillende manieren implementeren.

3. Producten en Taken apart op te halen: producten zijn apart te benaderen van taken. Dit maakt het gemakkelijk om productinformatie bij te werken zonder de bijbehorende taken te beïnvloeden.

4. Toevoeging van Webhooks: Webhooks zijn beschikbaar in de API. Dit stelt je in staat om real-time meldingen te ontvangen wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden, wat handig is voor het automatiseren van processen en integraties.

5. Opnieuw verzenden van Webhooks met geen 200-status: Als een webhook niet succesvol wordt afgeleverd (bijv. door serverdowntime bij de ontvanger), kan je via de API deze opnieuw proberen te verzenden totdat een succesvolle reactie wordt ontvangen.

6. Beperking van Synchronisatie via Webhooks: Om overbelasting te voorkomen, wordt synchronisatie verwacht via webhooks. Er is een limiet ingesteld op het aantal verzoeken per minuut bij het ophalen van taken om de belasting op servers te beheren en de stabiliteit te behouden.

Speciale wensen & business logica

Er zijn ook situaties denkbaar dat je bepaalde business logica wilt verwerken in de opdracht die je aanlevert. Geen probleem, met de API van RouteLogic bepaal je dat zelf. Besteld je klant op 1 adres meerdere goederen of een heel zwaar pakket? Dan heb je meer laad- en lostijd nodig dan een eenvoudige opdracht. Geef je aangepaste laad- en lostijd door bij deze opdracht en RouteLogic houdt automatisch rekening met een langere laad-en lostijd in je route berekening.

Er zijn meer specifieke situaties te bedenken waarin dit handig is, daarom denken we graag met je mee en delen we graag onze kennis en ervaring met je!

Zelf een API-koppeling maken of uitbesteden?

Je kan je eigen ontwikkelaar vragen de koppeling met RouteLogic te maken. Dit zal niet veel tijd kosten.

Eventueel kan RouteLogic je daarbij ook helpen. Via ons netwerk hebben we een aantal goede developers beschikbaar die vaker koppelingen met RouteLogic hebben gemaakt. We helpen je graag, neem gerust contact met ons op voor hulp bij het opzetten van jouw koppeling.