Scannen van opdrachten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Geef je opdracht 1 of meerdere barcodes/QR-codes mee en registreer precies wat er mee gebeurd. Zo kan je met RouteLogic opdrachten inscannen zodra je het voertuig gaat laden, zo weet je precies wat in welk voertuig geladen moet worden en ook waar welk pakket is. Bij afleveren van de opdracht scan je gemakkelijk de pakketten uit zodat ze ook als afgeleverd gemarkeerd worden. En het mooie, je hebt hier geen dure externe scanners voor nodig! De scan functionaliteit zit in de chauffeursapp die je al gebruikt.

In dit artikel leggen we uit hoe je dit instelt.

Scannen instellen

Het belangrijkste is dat jouw opdrachten 1 of meerdere codes krijgen.

Dit kan je doen door een opdracht te bewerken. Aan de rechterzijde die je de optie om codes toe te voegen.

Zie je deze optie nog niet? Ga dan naar "Jouw abonnement" en koop de Add-on: "Scannen met chauffeursapp".

Codes toevoegen via API

Maak je gebruik van de API dan is het mogelijk om bij elke opdracht 1 of meerdere barcodes/qr-codes naar ons op te sturen.

• Een code is verplicht als je wilt scannen, het aantal en beschrijving is niet verplicht

• Vul je een omschrijving in dan is aantal ook verplicht

• Spaties zijn niet toegestaan

Zodra een opdracht een code heeft en de chauffeur de opdracht opent, zal in de chauffeursapp automatisch de knop "afleveren" veranderen in "scannen" bij deze opdracht. Je kan dus opdrachten in een route hebben met en zonder codes, de chauffeur hoeft daar niet over na te denken.

Als de chauffeur op "scannen" drukt in de chauffeursapp openen we automatisch de scanner. De chauffeur krijgt duidelijk feedback welke codes hij moet scannen en als hij een code scant of deze juist is of niet.

Mocht een code beschadigd zijn en niet goed gescand kunnen worden dan kan de chauffeur codes zelf intypen en alsnog goedkeuren.

Tip: Bij opdrachten kan je 1 of meerdere codes toevoegen. Zo kan je er voor kiezen om de code op een doos te plakken die meerdere producten bevat. Je kan er ook voor kiezen dat elk product een eigen code krijgt en lost gescand moet worden.

Codes toevoegen via Excel import

Meer informatie hoe je codes met een Excel import toevoegt kan je in het speciale artikel lezen. Dit artikel kan je hier vinden.