Starten met RouteLogic
Hoe start ik snel met RouteLogic?

In deze handleiding leggen we je uit hoe je super snel start met RouteLogic

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ik wil graag starten met RouteLogic maar waar begin ik?

Je wilt RouteLogic uitproberen in jouw specifieke situatie en dit naast je huidige logistieke proces doen. Ook wil je daarbij geen onduidelijkheid creëren bij jouw klanten. Logisch! Daarom hebben we een stap voor stap handleiding voor je geschreven.

Zodat je RouteLogic kan uitproberen zonder dat iemand er last van heeft en je ervaart hoe gemakkelijk routes plannen met RouteLogic ook in jouw situatie is.

Je kan RouteLogic 7 dagen gratis testen. Alle functionaliteiten zijn in deze periode voor jou beschikbaar. Plan je route en deel de route met jouw chauffeurs. Je kan tijdens deze proefperiode ook notificaties naar jouw klanten sturen, maar dat hoeft niet. Wij zullen nooit notificaties naar je klant sturen als je daar zelf niet voor gekozen hebt. Probeer RouteLogic dus veilig uit.

Met deze stap voor stap handleiding ben je snel onderweg.

Stap 1: Account aanmaken

Als je nog geen account hebt aangemaakt doe dat dan hier en doorloop de 4 stappen.

Stap 2: Jouw bestellingen/opdrachten in RouteLogic

Er zijn een aantal mogelijkheden om je bestellingen in RouteLogic te krijgen. Handmatig, via een Excel bestand of via een koppeling (API of Zapier) met jouw eigen software.

Doe-het-zelf koppeling met Zapier

Met Zapier koppel je gemakkelijk 2000+ apps met RouteLogic.

Bekende partijen zoals Shopify, WooCommerce, Magento, BigCommerce en Trengo allemaal zijn ze nu eenvoudig met RouteLogic te verbinden door de Zapier APP.

Met de Zap maak je automatisch opdrachten aan in RouteLogic en haal je, als de planning is gemaakt, de precieze volgorde van de opdrachten per voertuig op. Ook kan je een de status van een opdracht (bijv. afgeleverd) synchroniseren met je eigen webshop.

Het enige wat je nodig hebt is een Zapier account, maar informatie vind je hier: https://zapier.com/apps/routelogic/integrations een uitgebreide handleiding hoe je Zapier inzet kan je hier vinden.

Bestellingen importeren met een Excel bestand

Een eenvoudige optie om RouteLogic te testen is om je gegevens in een Excel-bestand op te slaan en te uploaden/importeren in RouteLogic. Meer informatie hoe je dit doet lees je hier.

Zelf een koppeling maken met RouteLogic

Alle informatie om zelf een koppeling te maken met RouteLogic kan je hier vinden: https://api.routelogic.io/docs/. Heb je geen software ontwikkelaar die je hierbij kan helpen dan kunnen wij je in contact brengen met partijen die een koppeling voor je kunnen ontwikkelen.

Bestaande koppelingen

Wij hebben verschillende koppelingen kant-en-klaar die we in jouw situatie zo kunnen inzetten. Deze kunnen we ook afstemmen op jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

Stap 3: Voertuigen toevoegen

Bij het registreren heb je het aantal voertuigen opgegeven waarvoor je routes wilt maken. Je kan nieuwe voertuigen toevoegen of de voertuigen bewerken als je naar het onderdeel "voertuigen" in je account gaat.

Stap 4: Chauffeurs aanmaken

Maak nu chauffeurs aan die je straks aan een route kunt koppelen. Als je zo je eerste routes gaat maken kan je per route aangeven welke chauffeur de route rijdt. De route komt dan voor deze chauffeur beschikbaar in de chauffeursapp. Chauffeur kan je aanmaken en bewerken via "gebruikers" in je account gaat.

Chauffeursapp is beschikbaar voor Android en iOS. Je chauffeurs zien precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de opdrachten, tekenen voor ontvangst en versturen automatisch een SMS of e-mail als een bestelling is afgeleverd. Dat is ook geregeld.

Stap 5: Download de chauffeursapp

Stap 6: Routes plannen

Nu je je voertuigen en chauffeurs hebt aangemaakt en al je opdrachten in RouteLogic staan is het tijd om routes te gaan maken!

Ga naar Routes in RouteLogic en klik op "nieuwe route". Vervolgens selecteer je de dag waarvoor je jouw routes wilt maken.

Selecteer nu aan de linkerkant van het scherm de voertuigen die je wilt inzetten en de opdrachten die je op deze dag wilt wegbrengen of ophalen en klik op "route berekenen".

Je route is nu gemaakt... is het echt zo simpel? Ja eigenlijk wel!

Nu je route is gemaakt is het zaak om jouw klanten te informeren.

Communiceer als een pro met je klanten

Nu je routes gemaakt zijn is het tijd om je klanten te informeren. Hoe je dit het beste doet lees je in dit artikel.

Uitgebreide mogelijkheden bij het plannen van routes

Er zijn nog wel een aantal zaken die je kunt instellen en die je route nog beter afstemmen op jouw situatie. We leggen deze functies uit in een ander artikel. In dit artikel komen de volgende mogelijkheden aanbod:

• Zet zo min mogelijk voertuigen in of verdeel opdrachten over alle voertuigen

• Hoe stel ik tijdvak levering in?

• Hoe stel ik service of laad- lostijd op locatie in?

• Ik heb verschillende voertuigen hoe zorg ik dat de juiste opdrachten in het juiste voertuig komen?

• Hoe kan ik mijn route na het berekenen nog aanpassen?

• Wat is het verschil tussen optimale route en volgorde behouden?

• Ik heb opdrachten waar ik regelmatig langs moet, hoe doe ik dat?

• Hoe wijzig ik het start- en eindadres of tijd van mijn route?

• Hoe draai ik een route om?